Even voorstellen: Jan van der Sommen

Waar heb je hiervoor gewerkt?

Nog voordat ik mijn masteropleiding Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden had afgerond ben ik gestart als wetgevingsjurist bij een wetgevingskantoor in Rotterdam. Hier heb ik drieënhalf jaar gewerkt. In deze periode ben ik voor zowel de centrale overheid als voor decentrale overheden gedoken in de haarvaten van wet- en regelgeving op meerdere terreinen. Ik ben gespecialiseerd op het terrein van het omgevingsrecht. Mijn tijd als wetgevingsjurist was een leerzame periode, maar ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Vanaf 1 maart 2023 ben ik daarom gestart bij Hielkema & co.

Wat trekt je aan in de advocatuur?

Het werk in de advocatuur biedt zowel juridische diepgang als ruimte voor creativiteit. Iedere zaak is anders en vraagt om een op maat gemaakte oplossing. Eerst moeten de relevante omstandigheden en belangen in beeld worden gebracht en vervolgens kan je als advocaat de voor de cliënt meest geëigende oplossing vinden.

Waarom koos je voor Hielkema & co?

Vanwege de professionaliteit en de mensen. De specialisatie van het kantoor in vastgoed, met name het huurrecht en overheidsrecht, maakt dat het kantoor veel kennis en ervaring heeft op die rechtsgebieden. Het kantoor kan daardoor altijd kwaliteit leveren en hier wil ik graag aan bijdragen. Wat me verder heeft overtuigd om te kiezen voor Hielkema & co is de mogelijkheid om bestuursrecht én civielrecht te beoefenen, zonder dat op de juridische diepgang moet worden ingeleverd. Dat mijn collega’s ook nog eens een leuk en hecht team vormen heeft ertoe geleid dat ik meteen een mooie toekomst voor me zag bij Hielkema & co.

Wat zijn je hoogtepunten van de eerste weken?

Mijn collega’s hebben me vanaf het begin een warm welkom gegeven. Ik voel me meteen thuis en voel me ook serieus genomen doordat ik gelijk aan de slag kon met leuke nieuwe zaken. Een mooi begin, waarop ongetwijfeld nog veel mooie weken zullen volgen!