Even voorstellen: Gerwin Geneugelijk

Per 1 november 2022 heeft Gerwin Geneugelijk het team van Hielkema & co versterkt. Wij stellen hem graag aan u voor!

Waar heb je hiervoor gewerkt?

Al vroeg na de start van mijn studententijd ben ik begonnen als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor in Amsterdam waar ik mij vooral bezig hield met huurrecht. Na het afronden van mijn studie ben ik daar blijven werken tot en met 31 oktober 2022. Vanaf 1 november was het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik gestart bij Hielkema & co.

Wat trekt je aan in de advocatuur?

Ik heb het altijd heel erg leuk gevonden om de belangen van cliënten te mogen behartigen en om voor hen te zoeken naar mogelijkheden om juridische vragen op te lossen. Daarbij wordt je als advocaat altijd uitgedaagd om ‘out of the box’ te denken om zo op een soms verrassende manier tot een antwoord te komen.

Waarom koos je voor Hielkema & co?

Vanwege de expertise en goede naam die het kantoor in de wereld van het vastgoed heeft opgebouwd. Het kantoor richt zich met name op het huur- en overheidsrecht en daar wilde ik graag een bijlage aan leveren en mij daarin verder specialiseren. Het leek mij verder ook erg mooi om de kennis en ervaring in het vastgoedrecht niet alleen voor mijzelf te houden, maar deze kennis vervolgens ook te delen door middel van cursussen en artikelen in vakbladen. Ik heb de gesprekken met mijn (toen nog toekomstige) collega’s als heel prettig ervaren, waardoor ik alleen maar meer zin kreeg om hier te mogen beginnen.

Wat zijn je hoogtepunten van de eerste weken bij Hielkema & co?

Het starten aan een nieuwe baan is altijd best even wennen, maar mijn collega’s hebben er alles aan gedaan om mij snel te laten wennen. Daarnaast is er op kantoor een hele prettige werksfeer zodat het werken voor ons kantoor nog leuker is dan ik vooraf had ingeschat!