Tien vragen aan … Anne Maren Langeloo

Wat zijn jouw favoriete zaken in het huurrecht?

Juridisch ingewikkelde zaken. Ik hou ervan om dingen uit te pluizen en tot op de bodem uit te zoeken hoe iets nu in elkaar steekt. Ook vind ik het erg leuk om te adviseren en mee te denken over tijdelijke contracten.

Wat is het mooiste resultaat dat je recent hebt behaald?

Een gewonnen hoger beroep in een zaak die al sinds 2015 liep. De wederpartij ging in hoger beroep omdat hij de uitkomst bij de Rechtbank te mager vond, maar was in hoger uiteindelijk slechter af. Een goede uitkomst voor mijn klant.

Wat is de meest bijzondere zaak die je ooit hebt gedaan?

Dat was een zaak over een gasleiding met een hele bijzondere klant, een oude schapenboer uit Amsterdam. Samen met hem ben ik in de trein naar Groningen gereisd voor een zitting. Het was voor hem de eerste keer ooit met de trein en ik denk ook dat hij niet vaak buiten Amsterdam was geweest. Hij leeft helaas niet meer.

Waar word je blij van?

Ik heb regelmatig geluksmomentjes. Vaak over kleine dingen, bijvoorbeeld de natuur (mooie lucht, lentebloemen, herfstkleuren aan de bomen) of situaties met de kinderen.

Wat is je grootste irritatie?

Een computer die niet meewerkt. Dat vind ik zo ergerlijk, maar gelukkig kan ik op kantoor altijd hulp inschakelen.

Wat is je favoriete bezigheid in je vrije tijd?

Leuke dingen doen met mijn gezin en ik vind het heel fijn om te tennissen, lekker uit eten te gaan en te borrelen met vrienden.

Wat was voor jou een bijzondere vakantie?

Mijn korte vakantie naar Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen van 2016. De locatie, de sfeer en de verschillende sportevenementen waren fantastisch.

Wat is voor jou een goede traditie?

Het zelf bakken van borstplaat, kniepertjes en oliebollen in de decembermaand (Drentse traditie van mijn moeders moeder die ik graag voorzet).

Wat staat er in je agenda waar je je op verheugt?

Een paar dagen Boedapest met vriendinnen die ik nog ken van de advocatenopleiding in 2003.

Waar ga je meer tijd en aandacht aan besteden de komende tijd?

Aan het genieten van alle mooie dingen in het leven.