Signaleringen

Nieuwe advocaat

Wout-Jeroen Leenders zal met ingang van 1 september in dienst komen bij Hielkema & co. Wout-Jeroen heeft al enkele jaren ervaring als advocaat en hij is zeer deskundig in het bestuursrecht. Hij weet de weg binnen de gemeentelijke overheid, mede omdat hij jarenlang heeft gewerkt bij verschillende gemeenten. Hij is er achter gekomen dat hij toch liever als advocaat mensen van dienst is.

Naast het huurrecht kunt u Wout-Jeroen dus ook inschakelen als u bestuursrechtelijke vragen heeft. Denk aan het aanvragen van vergunningen, bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente of alle perikelen rondom woningdelen. Wout-Jeroen is met zijn kennis een versterking van ons team.

Meldplicht verhuur Airbnb

Per 1 oktober 2017 komt er een meldplicht voor verhuur van woningen via Airbnb. Voor het niet melden kan een boete van € 6.000,- worden opgelegd. Jeroen Groenewoud zei hierover al tegen AT5 dat het onterecht is als de woningeigenaar een boete zou krijgen als de huurder van zijn woning illegaal onderverhuurt via Airbnb. Zie de link naar het bericht op AT5.

Nieuw memo huurrecht 2017/2018

Onlangs is het nieuwe memo huurrecht voor de jaargang 2017/2018 uitgekomen. Het memo huurrecht is een handzaam boekje met daarin alle wettelijke regelingen met betrekking tot de huur en verhuur van woon- en bedrijfsruimten, plus een beknopte toelichting daarop. Het boekje is samengesteld door Huib Hielkema, mr. H.E.M. Vrolijk en prof.mr. M.H. Wissink. Ook Anne Maren Langeloo heeft een gedeelte van de toelichting voor haar rekening genomen. Het boek is te bestellen bij Kluwer.

Geactualiseerde editie van SDU Commentaar Huurrecht

Binnenkort verschijnt de geheel geactualiseerde editie Huurrecht van de serie SDU Commentaar. SDU Commentaar Huurrecht is een handzaam boek bevattende alle wettelijke regelingen met betrekking tot huur en verhuur, dat per artikel uitgebreid is becommentarieerd door een aantal gezaghebbende auteurs. Tot het auteurscorps behoren onder andere Jeroen Groenewoud, Elsje de Bie en Anne Maren Langeloo van Hielkema & co. De redactie van het boek is in handen van Govert Kerpestein en Huib Hielkema.

Business meeting toeristische verhuur via online platforms als Airbnb

Hielkema & co organiseert in samenwerking met het VastgoedJournaal op dinsdagmiddag 10 oktober 2017 een Business Meeting over toeristische verhuur via online platforms als Airbnb, de gevolgen daarvan voor de woningmarkt en hoe woningeigenaren daarmee kunnen/moeten omgaan. Erik Verwey, voorzitter van Vastgoedmanagement NL (VGM NL) zal de nadelen, de voordelen en de mogelijke benadering van toeristische verhuur belichten. Daarna zal Huib Hielkema ingaan op de juridische aspecten van verhuur via online platforms als Airbnb. Hij zal daarbij vooral de Amsterdamse situatie onder de loep nemen.
U kunt zich hier opgeven voor de Business Meeting. Aldaar vindt u ook gedetailleerde informatie over de inhoud van het programma.

Lees ook: update woningdelen, 28 februari 2018

en: Airbnb huurwoning mag niet, 17 maart 2017