Hielkema & co gaat samen met KKVV een seminar organiseren

Op 12 maart zal ons kantoor een seminar organiseren samen met stichting KKVV. Deze stichting geeft de KKVV-applicatie uit, dat is een systeem om verhuurde panden te beheren. In de app wordt de zakelijke relatie tussen de huurder en de verhuurder vastgelegd, zodat er een compleet dossier wordt opgebouwd van contactmomenten en ontwikkelingen in en om de woning. De huurder en de verhuurder kunnen via de applicatie meldingen doen en met elkaar communiceren over verschillende onderwerpen.

Politiek is er veel te doen om slecht verhuurderschap, de “huisjesmelker”. Minister Ollongren heeft in een brief van 9 november 2018 (waarover Marjolein Scheeper al een artikel schreef dat in een vorige nieuwsbrief is verschenen) geschreven dat slechte verhuurders zullen moeten worden aangepakt. In de brief wordt KKVV genoemd als partij die een app heeft ontwikkeld waarmee de communicatie tussen huurders en verhuurders kan worden verbeterd. In het overleg dat gaande is, worden ook huurders betrokken, zo heeft de Minister geschreven.

In het seminar zal worden ingezoomd op goed verhuurderschap en wat de applicatie van KKVV daar aan bij kan dragen. Jeroen Groenewoud van Hielkema & co en Eef Willems van KKVV zullen de sprekers zijn. De uitnodiging zal in de loop van februari worden verstuurd, houdt u de datum alvast vrij als u er bij wilt zijn.