Even voorstellen: Rob Nederveen

Per 1 januari 2021 heeft Rob Nederveen het advocatenteam van Hielkema & co versterkt.

Wij stellen hem graag aan u voor!

Waar heb je hiervoor gewerkt?

Al tijdens mijn rechtenstudie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam werkte ik onder meer als juridisch medewerker bij een groot advocatenkantoor. Bij dat kantoor ben ik vervolgens advocaat geworden. Ik heb daar in totaal zeven jaar gewerkt. Dat was een bijzonder dynamische en leerzame periode. Nadien merkte ik echter dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik heb daarom per 1 januari 2021 de overstap gemaakt naar Hielkema & co.

Wat trekt je aan in de advocatuur?

Wat mij het meest aantrekt is de veelzijdigheid. Zo is geen zaak hetzelfde en dient er altijd weer maatwerk te worden geleverd. Ook spreken de verschillende werkzaamheden mij zeer aan. Zo vind ik het erg leuk om adviezen en processtukken te schrijven, maar datzelfde geldt voor het voeren van onderhandelingen en het pleiten in de rechtszaal. Daarbij komt dat ik heel veel voldoening haal uit het oplossen en voorkomen van geschillen voor bedrijven en organisaties.

Waarom koos je voor Hielkema & co?

Ik wilde graag bij een ambitieus en toonaangevend advocatenkantoor werken waar het vastgoedrecht en het huurrecht centraal staan. Bij Hielkema & co was ik daarom aan het juiste adres. Het kantoor heeft een hele duidelijke focus op deze rechtsgebieden en veel kennis en ervaring. Dat de advocaten hun kennis zeer regelmatig delen door middel van het publiceren en doceren sprak mij ook erg aan. Daarbij komt dat ik binnen mijn eigen netwerk veel positieve verhalen hoorde over het kantoor. Na het eerste gesprek was het voor mij al duidelijk dat ik bij Hielkema & co heel goed op mijn plek zou zijn.

Wat zijn je hoogtepunten van de eerste weken bij Hielkema & co?

Hoewel het starten bij een nieuwe baan altijd spannend is, is de overgang voor mij heel prettig verlopen. Ik heb van mijn collega’s een zeer fijn welkom gehad en kon gelijk aan de slag met leuke en interessante zaken. Door de prettige samenwerking met de collega’s en cliënten ben ik ook heel snel gewend geraakt en inmiddels voel ik mij al volledig thuis. Kortom, op weg naar nog veel meer hoogtepunten!