Even voorstellen: Maaike Boomsma

Per 1 november 2020 heeft Maaike Boomsma het advocatenteam van Hielkema & co versterkt.
Wij stellen haar graag aan u voor!

1. Waar heb je hiervoor gewerkt?

Inmiddels werk ik ongeveer negen jaar als advocaat binnen de vastgoedpraktijk. Na een prachtige studententijd in Groningen ben ik in 2011 in de advocatuur begonnen. Zo heb ik eerst bijna vijf jaar Rotterdam gewerkt. In 2016 ben ik overgestapt naar een advocatenkantoor in Amsterdam, omdat ik inmiddels naar Amsterdam was verhuisd. In mijn loopbaan heb ik mij gespecialiseerd in het huurrecht. Nu zet ik per november 2020 mijn carrière voort bij Hielkema & co.

2. Wat trekt je aan in de advocatuur?

 De verscheidenheid aan klanten en zaken vind ik leuk. Geen dag is gelijk en eigenlijk weet je in de ochtend nooit zeker hoe de dag zal verlopen. Het is dynamisch en er is veel contact met allerlei betrokken partijen. Graag bijt ik mij vast op een onderwerp en zorg ik dat alle details van het dossier worden doorgenomen. Ook door de afwisseling van adviseren en procederen vind ik mijn werk nooit saai.

3. Waarom koos je voor Hielkema & co?

 Ik vind het fijn om op een gespecialiseerd vastgoedkantoor te werken. Alle collega’s werken in hetzelfde vakgebied, vaak ook voor dezelfde relaties die zij goed kennen, en hebben jarenlange ervaring. Daardoor kunnen we veel van elkaar leren en weet het kantoor goed wat er speelt op de vastgoedmarkt. De sfeer op kantoor is voor mij ook een belangrijke factor. Na 4.5 jaar met plezier bij mijn vorige kantoor te hebben gewerkt vond ik het tijd om over te stappen naar een compact nichekantoor met een goede reputatie binnen de vastgoedwereld.

4. Wat zijn je hoogtepunten van de eerste weken bij Hielkema & co?

Het is fijn om op zo’n rijdende trein te kunnen springen. We hebben veel leuke zaken en ik kan meteen volledig meedraaien. Dat is goed, want zo wen ik lekker snel aan mijn nieuwe plek. Het warme welkom van alle collega’s draagt daar ook stevig aan bij. Ik ga met plezier naar mijn werk!