Even voorstellen: Jim Frielink

Sinds 1 januari 2021 is Jim Frielink ons kantoor komen versterken. Jim is sinds drie jaar advocaat en heeft bewust voor Hielkema & co gekozen. Hij stelt zich aan u voor in dit interview.

Waar heb je hiervoor gewerkt?

Hiervoor heb ik bij een advocatenkantoor in Amsterdam gewerkt dat particulieren en het MKB bijstond. Binnen dat kantoor hield ik mij met name bezig met bestuursrechtzaken, in het bijzonder op het gebied van vastgoed. Zo kwam ik ook steeds meer in aanraking met het huurrecht en heb ik mij ook in dat rechtsgebied bekwaamd.

Wat trekt je aan in de advocatuur?

De afwisseling. Dat maakt dat het bijna nooit saai wordt. Zowel de inhoud van de zaken, maar ook het soort cliënten wisselt dagelijks. Zo sta je grote ondernemingen en kleine vastgoedpartijen bij. De ene dag gaat het om een ontruimingsvordering in kort geding, de andere dag adviseer je over de bestuursrechtelijke aspecten van een bouwproject. Die veelzijdigheid en de steeds wisselende inhoudelijke uitdagingen maken dat ik mij erg thuis voel in de advocatuur.

Waarom koos je voor Hielkema & co?

Als het gaat om huurrecht, maar in bredere zin ook het vastgoedrecht, is Hielkema & co een zeer toonaangevend kantoor. De ambities van het kantoor, om het groeiend aantal cliënten op een steeds breder terrein van het vastgoedrecht te kunnen bijstaan sloot goed aan bij mijn wens en praktijk. Na de eerste kennismaking merkte ik dat de leuke en ontspannen sfeer binnen het kantoor,  de expertise en de ambities goed bij mij paste.

Wat zijn je hoogtepunten van de eerste weken bij Hielkema & co?

De manier waarop ik ben welkom geheten was fijn. Ik heb me bijna niet als ‘nieuw’ gevoeld, maar direct als onderdeel van het bestaande team. Dat maakt naar je werk gaan direct leuk en vind je snel je draai in lopende zaken. Ook het samenwerken met uitsluitend op vastgoed georiënteerde collega’s is een fijne bijkomstigheid.