Even voorstellen: Alex Lijkwan

Sinds begin februari  2021 is Alex Lijkwan ons kantoor komen versterken. Alex heeft ruime ervaring als advocaat, in het bijzonder op het gebied van bestuursrecht. Hij stelt zich aan u voor in dit interview.


Waar heb je hiervoor gewerkt?

Ik ben mijn loopbaan begonnen bij een groot advocatenkantoor in Rotterdam, waarna ik de overstap heb gemaakt naar een niche kantoor gespecialiseerd in overheidszaken. Voor mijn komst naar Hielkema & co was ik als zelfstandig advocaat verbonden aan een management- en consultancy bureau op het terrein van de fysieke leefomgeving (vastgoed, huisvesting, infrastructuur en milieu). Ik ben gespecialiseerd in het publiekrechtelijke vastgoedrecht. Anders gezegd: alle gebieden waar de realisatie/exploitatie van vastgoed en de overheid samenkomen.

Wat trekt je aan in de advocatuur?

Geen enkel dossier is hetzelfde. De route naar het beste resultaat is elke keer weer verschillend. Het geeft mij energie om met juridische creativiteit de beste route voor de client uit te stippelen.

Waarom koos je voor Hielkema & co?

Hielkema & co is een advocatenkantoor waarbij vastgoed in het dna zit. Voor een bestuursrechtelijke advocaat gespecialiseerd in het publiekrechtelijke vastgoedrecht is dat natuurlijk een goede match! Bovendien stelt het mij in staat om vastgoedvraagstukken integraal te behandelen. De goede behandeling van een vastgoeddossier stopt namelijk niet bij een bepaald rechtsgebied. Er zijn altijd andere lijntjes zoals het huurrecht, het franchiserecht en goederenrechtelijke vragen. Bij Hielkema & co kunnen al die lijnen worden bewandeld. Ik kijk ernaar uit om de bestuursrechtelijke poot van de praktijk verder vorm te geven. Bovendien, en misschien wel het belangrijkste, heb ik al vanaf dag één echt teamgevoel ervaren.

Wat zijn je hoogtepunten van de eerste weken bij Hielkema & co?

Een warm welkom van mijn nieuwe collega’s!