Categoriearchief: Media

Asbest en huurrecht

Huurdersmutatie en asbest: waar moet de verhuurder op letten om claims van de nieuwe huurder te voorkomen?

Huib Hielkema en Anne Maren Langeloo behandelen in dit webinar, gegeven op 20 maart 2014, dit aspect van het huurrecht. Ingegaan wordt op de vraag of de huurder de verhuurder kan aanspreken op de schadelijke gevolgen van asbest in een gehuurd pand en op sanering daarvan.

Energielabel

Op basis van Europese richtlijnen is de Woningwet aangepast: alle gebouwen en woningen moeten voorzien zijn van een energielabel op straffe van sancties. In een webinar van de Academie voor de Rechtspraktijk, gegeven op 14 november 2012, lichten Anne Maren Langeloo en Huib Hielkema een en ander toe.

Verhuurders klagen de staat aan

Hielkema & co bij EenVandaag

De wet beschermt huurders, maar wie beschermt de huizenbezitter? Verhuurders maken leiden verlies, omdat de huurinkomsten de kosten van het onroerend goed niet dekken. De Stichting Fair Huur voor Verhuurders probeert daar wat aan te doen. Zij wordt daarin bijgestaan door de advocaten van Hielkema & co. Item van Willem Jan Bloem voor de uitzending van EenVandaag van 18 september 2012. Publicatie met toestemming van EenVandaag (AVRO/TROS©2012).